Miradent Xylitol – slatko čudo

MIRADENT XYLITOL

Miradent Xylitol je 100% prirodni zaslađivač dobiven od kore breze (brezin šećer) ugodnog okusa koji značajno umanjuje nastanak karijesa i potiče remineralizaciju zuba.

Koristi se za uravnoteženu prehranu, bez GMO-a.

Xylitol prah je prirodnaa zdrava zamjena za šećer bez spornih svojstava konvencionalnog šećera i umjetnog nadomjestka šećera.

Xylitol u prahu ili kristalima je supstanca prirodnog porijekla proizvedena iz vlaknastog voća i povrća (razno bobičasto voće, šljive, klip kukuruza, različite biljke itd.).

Idealna je alternativa milijunima korisnika koji uživaju u slatkom, a istovremeno paze na zdravu hranu. 40% je manje kaloričan.

Ne utječe na razinu inzulina pa je namijenjen i dijabetičarima.

Prijatelj je zubadjeluje alkalno na cijeli organizam, jača imuno sustav, sprječava stvaranje karijesa i paradontoze.

Bakterija streptokok mutans u ustima ne može se hraniti xylitolom što kao rezultat održivo sprječava formiranje zubnog plaka. Mnoge zdravstvene studije pod organizacijom i pokrovi-teljstvom Svjetske zdravstvene organizacije potvrdili su da xylitol značajno umanjuje nastanak karijesa, a rezultati variraju između 50 i 80 %!

Otkriveno je da xylitol smanjuje upalni proces u slučajevima porphyromonas gingivalis, zatim protiv candida albicanis, te kancerogenog učinka acetaldehida u usnoj šupljini što posebno može biti važno za pušače.

MOGUĆNOST PRIMJENE: zaslađivanje hladnih i toplih napitaka, voća, muslija ili za pečenje.

Miradent osim Xylitol praha nudi i Xylitol žvakaće gume, Xylitol pastile te XyliPOP lizalice, sve zaslađeno 100% xylitolom.

    Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

    Cart