MIRADENT AQUAMED proizvodi protiv suhoće usta

MIRADENT AQUAMED

Suhoća usta je tegoba na koju se žale pacijenti obično starije životne dobi.

Nedovoljna količina sline uzrokuje ispucale usnice, loš zadah, poteškoće u govoruraspoznavanju okusa i žvakanju hrane; nošenju i održavanju protetskih radova; doprinosi osjećaju žarenja usne šupljine i povećava osjetljivost sluznice na infekciju i ozljede.

Pacijenti s manjkom sline trebaju osobitu pažnju posvetiti održavanju oralne higijene s obzirom da je suhoća usta predisponirajući čimbenik za češće gljivične infekcije te veću učestalost karijesa i gingivitisa.
Suhoću usta ne treba zanemarivati nego pravovremeno dijagnosticirati i liječiti.

Tvrtka Hagen Werken (www.miradent.de) nudi pastile koje olakšavaju simptome suhoće usta (Aquamed pastile) kao i tekućinu za ublažavanje simptoma suhoće usta (Aquamed).

Jedinstvena formula oba pripravka se seastoji od lizozima koji se i inače nalazi u prirodnoj slini, a koji djeluje protubakterijski, kalcijev laktat koji potiče remineralizaciju zuba te ksilitol kao sladilo koje, osim što zaslađuje pastile i otopinu, djeluje i protukarijesno.

Prihvatljiva cijena od 39 kuna svakako ovu tekućinu stavlja na prvo mjesto izbora u ublažavanju simptoma kserostomije. Zadnje, ali ne i najmanje važno je da ovi preparati ne sadrže šećer, aspartam, gluten, laktozu, fruktozu i genetski modificirane organizme.

    Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.

    Cart